Gästblogg del 4 - Idol är över för gott!

Efter önskemål från höger och vänster, ja till och med från den lilla hålan i Västerbotten som kallas för jörn, har jag beslutat mig för att bjuda på en liten tidig julklapp till er kära läsare.

Jag hade planerat julledigt från och med den 16/10 då del 3 skrevs, men här kommer alltså del 4 i min gästbloggarserie med mindre än två veckor kvar till dopparedan - bara för er.

Nu kör vi.

I fredags var det Idol-final, detta spektakel som år efter år med sitt återkommande i televisionen frambringat illamående, kallsvettningar och självmordstankar hos det svenska folket. Nu är det slut. Finalen i fredags var det sista avsnittet som sändes sedan starten 2004.

Bra eller dåligt?

Ja för allmänheten och den mänskliga folkrasen är det så klart en stor befrielse. Inget mer gnällande på vardagkvällarna som ska likna sång, under en hel höst. Suck. Puh. Sedan ska man dra ut på det hela under mängder med fredagkvällar. Idiotiskt långtråkigt om ni frågar mig. 

Gott folk, vi är ett fritt land igen. Vi är ett demokratiskt land igen.

Jag fäller en tår.


Den negativa biten av nedläggandet av Sveriges i särklass sämsta TV-program någonsin då? Ja, du läste rätt, till och med "Landet runt" framstår som kvalité om man jämför med Idol. Det blir mindre att klaga på, vilket alltid är tråkigt. Men i det här fallet kan inte ens den aspekten få mig att vilja ha kvar Idol i rutan.

Idol är slut och det ska firas ordentligt. Ut och fira på gator och torg, det är ni värda.

Nu tackar jag för mig och vill härmed ta tillfället i akt och önska alla er där ute en God Jul och ett Gott Nytt År!

Vi hörs förhoppningsvis efter jul då del 5 med största säkerhet så småningom kommer dyka upp. Måste bara förhandla om rättigheterna med ägaren av bloggen, självaste Tobias Lindström. Men det ska inte vara några stärre problem att få förlängt kontrakt.

Som sagt, God Jul och vila i frid Idol, MOAHAHAHAHAHAHAHA!!!

// Berra

RSS 2.0